LinkedIn

 

LinkedIn

Twintig jaar ervaring met logistieke beslissingen

DCisive is het logistiek adviesbureau van Jaap Eikelboom. Ik kan u persoonlijk adviseren bij uw logistieke beslissingen.

Voor grotere adviesvragen, of bij adviesvragen die specifieke specialismen vereisen, werk ik samen met een gerenommeerd adviesbureau en met geroutineerde collega adviseurs. Zolang uw adviesvraag logistiek betreft lever ik advies van zeer goede kwaliteit. Geen probleem. Daar sta ik persoonlijk voor in.

 

Zelf bied ik u twintig jaar ervaring als logistiek adviseur. In deze periode had ik afwisselende uitdagingen, ben ik mij blijven ontwikkelen en had ik lol in het advieswerk. Al doende ben ik zo geworden tot wie ik nu ben. Ik geef u graag een overzicht van mijn verleden.

 

Districon

2007 - 2018

Districon is in veertig jaar gegroeid tot een volwaardig logistiek adviesbureau met een sterke reputatie en is wereldwijd actief.

Bij Districon ontwikkel ik mij tot lead consultant warehousing. Samen met mijn team adviseer ik uiteenlopende logistieke bedrijven: van MKB tot de boardroom van Nederlandse multinationals, van producenten van bouwmaterialen tot de ecommerce van het thuisbezorgen van boodschappen. Adviesvragen betreffen onder andere fusies en overnames, investeringsbeslissingen, ontwerpen van nieuwe distributiecentra en optimaliseren van bestaande distributiecentra.

Ik heb bij Districon een schat aan ervaring opgedaan bij heel veel verschillende logistieke bedrijven met uiteenlopende vragen. Daarnaast heb ik plezier in het ontwikkelen van het warehouse advies en in het coachen van (jongere) collega’s.

 

Integer

2003 - 2007

Integer was als ICT-dienstverlener een dochteronderneming van Ordina, met een eigen familiaire cultuur en eigen ondernemerschap.

Ik ontwikkel voor Integer in eerste instantie de SAP All-in-one oplossing voor groothandelsbedrijven. Kernwoorden zijn marketing, productontwikkeling, verkoop en implementatie. Daarnaast geef ik onafhankelijke adviezen op het snijvlak van ICT en logistiek en vervul ik detacheringsfuncties als verandermanager bij grote ICT-projecten.

Ik doe ervaring op met het opzetten en vermarkten van nieuwe diensten. En ik weet de verschillen te overbruggen tussen de nuchtere, soms snellere logistieke wereld en de behoedzame, soms langzamere ICT-wereld.

 

ONG

1999 - 2003

Het Organisatieadviesbureau voor de Nederlandse Groothandel (ONG) was gelieerd aan het NVG. Het richtte zich exclusief op groothandelsbedrijven in Nederland. ONG adviseerde groothandels en brancheverenigingen op het gebied van logistiek, kwaliteitszorg, ICT en benchmarking.

Ik adviseer namens ONG groothandels over hun magazijnen, met kennis van de groothandel. De belangrijkste onderwerpen van advies zijn magazijninrichting, magazijnprocessen en hun samenhang met verkoopbinnendienst, assortimentsbeheer en inkoop. Voor het toerekenen van logistieke kosten aan klanten, Activity Based Costing, ontwikkelen we een groothandelsmodel. Ook hiermee raken we het snijvlak van logistiek en commercie.

Ik heb bij ONG mijn basis gelegd als adviseur. Ik heb geleerd dat logistiek geen losstaand vak op zich is. Logistiek hangt samen met handel, markt en met andere bedrijfsdisciplines.

 

Ploeger Logistics

1996 - 1998

Ploeger Logistics is een middelgrote logistiek dienstverlener, met nationaal en internationaal transport en met warehousing.

Bij Ploeger start ik als logistiek engineer. Na een half jaar word ik Warehouse Manager. Dagelijkse leiding over het magazijn, werving en implementatie van nieuwe klanten en het integreren van overgenomen bedrijven behoren tot het werk.

Ik leer de logistieke praktijk kennen bij Ploeger. Een waardevolle ervaring in het latere advieswerk. Immers, op de universiteit leer je wel de beste logistieke theorieën kennen en ontwerpen maken. Maar klanten te woord staan, medewerkers motiveren en een magazijnoperatie draaiend te houden leer je er niet.

 

Opleidingen

tot 1995

Technische Universiteit Eindhoven - Technische Bedrijfskunde                 

HTS Dordrecht - Economische Bedrijfstechniek, afstudeerrichting Logistiek Management